Close
5 saker du inte visste om Linnéa

5 saker du inte visste om Linnéa

Halloj!

När vi startade bloggen i November körde vi en Vilka är vi? med massa frågor om vilka vi är som personer för att ni skulle få en bild av oss. Vi tänkte att det är dags för något liknande igen, både för de som har följt oss från början och även för dem som precis har hittat hit. Vi kör en person i taget, och vi börjar med Linnéa.

Så här kommer alltså 5 saker du kanske inte visste om Linnéa:

(Bonus: Hade lugg och var en aning fjortis som tonåring, som du kan se på bilden ovan)

Teater

Yes, jag gick på teater i ca 2 år när jag var runt 14 år gammal. Åkte in till Alvesta (närliggande “stad”) en dag i veckan med min bästa kompis och bara flummade runt i en timme, eller hur länge vi nu höll på. Det var inte ofta vi lyckades vara seriösa och det är väl det jag minns mest; just hur sjukt kul vi hade. Gick alltid hem med träningsvärk i magen av alla skrattattacker. Alla fick vara sig själva och det var otroligt skönt och utvecklande, även om vi inte alltid fick så mycket teater gjort.
Det här är definitivt något av det roligaste jag har gjort!

Bild från en av de få gånger vi faktiskt uppträdde framför publik. Jag i blå tröja spelar kille i pjäsen.

1/4 finsk

Min farfar var från Finland och kom till Svergie som 5-åring. Vilket jag tror gör mig till i alla fall en fjärdedels finsk (rätta mig om jag har fel). Jag har även släkt kvar där som jag dock tyvärr aldrig har träffat.

Har aldrig tidigare varit med om att någon har kunnat gissa att jag har just finskt påbrå förrän nu i julas när vi var uppe hos Robins föräldrar i Sandviken. Vi träffade några av Robins kompisar en kväll och en av dem gissade på just detta. Han sa att han såg det på ögonen när jag log, väldigt spännande!

Jag och mina fina och otroligt saknade farfar ♥

Nålfobi

Jag har sen jag var 4 år haft en otrolig rädsla för nålar och sprutor. Det började när jag blev fasthållen av 3 personer för att ta ett blodprov i fingret. Jag har fått höra att jag hade runt 40 graders feber men att det ändå skulle tas ett blodprov för att “bekräfta” att jag var sjuk. Kan ju tyckas vara lite onödigt, men i vilket fall så blev jag alltså fasthållen och efter det gick det utför.
Det som händer är att jag har ångest så fort jag ens ska träffa en doktor för jag vet att hen kanske kommer säga att dem behöver ett blodprov. Stressar över detta under hela samtalet/undersökningen och säger dem sen att “vi ska nog ta ett blodprov också”, så slår ångesten i taket, jag börjar svettas och väldigt ofta även gråta, och tanken på att springa ut ur rummet blir väldigt frestande.

Har gått i terapi två gånger för detta. En gång för att just kunna ta ett blodprov i fingret utan att balla ur totalt. Och en andra gång för att kunna ta sprutor i armen (gjordes i samband med att jag tog Gardasil-mot livmoderhalscancer).
Efter det så har det faktiskt blivit lättare, även att ta blodprov i armvecket som inte gick alls innan. Tar dock aldrig en spruta utan emla-kräm (bedövning), det är min snuttefilt kan man säga.

Släkt i USA

När vi ändå inne på släkt och sånt så kan jag även berätta att jag har släktingar i USA. Känns som att det är ganska standard om man kommer från Småland.  Jag har inte helt koll på vem eller vilka det var som emigrerade, men jag vet att det var på farmors sida.
Vi har kontakt med släkten där borta och några av dem har även varit över och hälsat på. Skulle verkligen vilja åka dit och själv hälsa på någon dag, men det får bli om några år som det ser ut nu.

Överrörlig

Den sista punkten handlar om mina konstiga leder. Jag har nämligen extremt överrörliga armbågsleder. Vilket är ganska kul att både äckla och fascinera folk med. Insåg dock inte detta förrän jag var runt 18 kanske, det är ju liksom inte så ofta man går runt och jämför leder… Blev dock extra medveten om hur överrörlig jag faktiskt är när jag gick min utbildning på Lillsved. Folk upptäckte hur konstiga mina armar var och efter det fick jag väldigt ofta vara exempel på hur man inte ska göra vissa övningar haha!
Blev även “screenad” av ett par PT:s för några veckor sen och dem konstaterade att jag även är överrörlig i vänster höft och vänster axel. Hade ingen aning om detta innan.

Försökte hitta en bra vinkel. Jag kan alltså komma en ganska bra bit längre än vad man ska med armen…

Där har vi alltså 5 saker om mig som du kanske inte visste. Imorgon kommer 5 saker du kanske inte visste om Robin.

Ha det fint!

Linnéa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *