Close
Baka med proteinpulver

Baka med proteinpulver

Om du är en choklad-junkie som jag vet du hur kämpigt det kan vara att avstå från alla godsaker som frestar där ute. Det är klart man kan unna sig ibland, men någon gräns från man ändå dra känner jag. Hade choklad inte varit så onyttigt hade jag nog ätit varje dag, men så är ju nu inte fallet… Det finns dock alternativ jag brukar ta till när cravingens kickar in ordentligt och jag bara måste ha något sött!
Jag har två recept som jag använder ofta och även experimenterar en del med, ett är på en mugcake (muggkaka) och ett är på chokladbollar. Båda är både superenkla och supersnabba att göra, så du snabbt kan stilla sötsuget.

Här nedan finns recepten. Jag gillar att baka med proteinpulver just för att det du bakar blir mer mättande så du varken behöver eller orkar äta lika mycket som du kanske hade gjort annars. När det kommer till just viktnedgång gäller det att kunna hålla hungern i styr och då funkar proteinpulver perfekt för att både stilla hungern och stoppa cravingsen. 
Just nu använder jag Core Whey Protein vilket funkar toppen och har en väldigt god smak. Om du vill lägga till några kronor extra och samtidigt få en ännu bättre smak kan du testa: Whey Gold Standard.

Recepten är lite på ett ungefär då jag för det mesta höftar med hur mycket jag har i, men överlag så brukar jag göra dem så här:

 

Chokladbollar

Du behöver:

1-2 skopor proteinpulver

ca 3-4 dl fiberhavregryn

0,5-1dl mjölk

2-4 msk kakao (jag gillar mycket)

kokosflingor att rulla bollarna i

Ibland mosar jag även i en banan som grund. Brukar oftast inte behöva någon mjölk då, och bollarna blir lite sötare

Gör så här:

Blanda alla ingredienser i en bunke. Testa dig fram med mjölken så att smeten inte blir för rinnig.

Forma smeten till bollar och rulla i kokosflingorna

Låt stå i kylen i 20-30 min innan servering

Mugcake

Du behöver:

(Till en stor kaka)

1 banan

ca 2dl fiberhavregryn

1-2 skopor proteinpulver med chokladsmak

 En skvätt mjölk/vatten

eventuellt något av följande:

2 msk kakao
0,25-0,5 dl kokosflingor
Lite nötter (mandel, cashew m.m.)

Eller om du vill så på extra stort; varför inte lägga till alla tre?

Gör så här: 

Mosa bananen väl

Blanda i övriga ingredienser tills du har fått en smet som inte är allt för rinnig. (lägg till extra havregryn om du har fått i för mycket vätska)

Häll upp i en stor mugg med plats för att kakan sväller upp en bit

Kör i micron i ca 1-2 min

Ät gärna toppad med kvarg och sockerfri chokladsås! Eller varför inte gudomliga Barebells Hazelnut Cream, som nutella, fast nyttig!

Som sagt superlätt och superenkelt. Bara att slänga ihop som mellanmål, fika eller helt enkelt bara när du känner för det!

Linnéa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *