Close
Bananglassar!

Bananglassar!

Igår var det alla hjärtans dag, vilket alltid är mysigt. Vet att många tycker att det är en jobbig dag om man inte är i ett förhållande, men jag ser det mer som en dag att ge kärlek till alla du bryr dig om, inte bara din partner.
Vi tog det i vilket fall ganska lugnt. Eftersom vi firade vår ett års dag i lördags då vi gick ut och åt på en grekisk restaurang, så vi kände att det räckte med att bara ha en mysig hemmakväll utan några presenter. Men vi kunde visst inte hålla oss riktigt ändå för jag fick en superfin ros av Robin, och han fick ett egengjort kort med en liten kärleksförklaring av mig. Och efter maten överraskade jag honom med bananglassar, något jag vet att han älskar. En perfekt mysig hemmakväll helt enkelt!

Tänkte jag skulle dela med mig av receptet på bananglassarna idag. Det är verkligen något av det enklaste man kan göra i dessertväg. Mycket nyttigare än vanlig glass också. Perfekt när du är sugen på något sött men inte vill ha alla kalorier som det ofta innebär!

Du behöver

Till 6 glassar

2 stora bananer

50-75 g mörk choklad (jag använde 86%)

3 grillpinnar (går att utesluta)

Kokosflingor

Burk/fat med bakplåtspapper alla lägga glassarna i

Så här gör du

Skär bananerna i tre bitar var.

Bryt av grillpinnarna på mitten och stick in i var sin bananbit.

Smält chokladen över vattenbad eller i micron.

Förbered en burk eller ett fat med bakplåtspapper i botten (jag använde en matlåda).

Doppa bananerna i chokladen en i taget. Använd en sked till hjälp för att få choklad runt hela bananen. Lägg i burken och strö över kokos innan chokladen stelnar.

Stoppa in i frysen i ca 2h. Går såklart att både äta dem direkt eller ha dem längre i frysen beroende på hur kalla du vill att dem ska bli.

Ät och njut!

Linnéa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *