Close
Bygga upp svagheter

Bygga upp svagheter

För två veckor sen tog jag äntligen tag i min träning igen och gjorde upp ett ordentligt schema till mig själv att följa. Tanken är att jag ska träna 4 gånger i veckan, där jag har delat upp kroppen i fyra delar så jag alltså kör olika kroppsdelar på olika dagar. En så kallad 4-split. Oerhört skönt att vara på banan igen. Så mycket lättare också när man inte behöver fundera över vad man ska göra under passet utan allt är redan planerat!

Jag kände dock att jag även ville lägga lite extra fokus på några av mina svagheter, och en dag i veckan kändes lite för lite. Så jag gjorde det enkelt för mig och la in dem i min “morgonrutin”. Jag la till citationstecken där eftersom det ibland istället blir min kvällsrutin. Antingen gör jag övningarna när jag går upp på morgonen, eller innan jag går och lägger mig på kvällen.

Jag har valt fyra övningar som jag behöver öva lite extra på.

Mina övningar

50 Knäböj

Gör jag med gummiband för att aktivera rumpan så mycket som möjligt. Något jag har svårt med att få till när jag gör knäböj i vanliga fall. Stärker såklart även upp benen.
(Yes, jag har pyjamas på mig eftersom detta som sagt vanligtvis sker direkt efter att jag stigit upp på morgonen haha!)

25 Fällknivar 

Min magstyrka är inte vad den har varit. Fällknivar är också något jag var väldigt bra förut, så nu jobbar jag på att få tillbaka styrkan och kontrollen!

25 armhävningar

Jag har alltid varit svag i överkroppen. Särskilt i armhävningar. Nu jobbar jag mig sakta men säkert starkare, tar det lugnt pga. en skada i axeln.

25 musslan per ben

Jag har problem med mina knän som ofta gör ont. Mest problem har jag med vänster. Jag har känt att min rumpa också är svagare på den sidan och behöver stärkas upp (rumpan hjälper till och stabilisera knäna). Jag hoppas detta kommer hjälpa mig att få bort smärtan och få mer kontroll över mina knän. Jag kör med gummiband men det går minst lika bra att göra utan!
Den här övningen bränner även som tusan efter några repetitioner! Skönt!

Så här gör jag för att tackla mina svagheter och bygga upp en starkare och skadefri kropp. Testa du med! Jag lovar att du kommer känna skillnad efter bara några dagar! 

Linnéa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *