Close
Ditt Underanvända Redskap

Ditt Underanvända Redskap

Nyligen fick jag höra en fantastiskt inspirerande och lärande historia av en vän och kollega. Hon berättade att hon läst artikeln Maximera din Sömn och satt sin intention för att undvika att snooza när hon vaknade upp. Det fungerade utmärkt och hon tog sig upp, och gick vidare för att väcka sin dotter.

Hennes dotter, som har väldigt svårt att ta sig upp på morgonen, var inte riktigt med på noterna och körde sitt vanliga race av att försöka maximera tiden av vändande och vridande (förvånansvärt likt Linnéa). 

Det min vän gjorde härnäst var genialiskt. 

Jag minns inte exakt vad hon sa, men det var i stil med “vad tycker du är bäst med våran relation?”. Dottern började prata om alla bra sakerna hon kunde komma och tänka på, och blev direkt framåtklickad. Detta blev till en helt fantastisk morgon!

Dina ord och dess påverkan

Beroende på vilken del av hjärnan vi har aktiverad, bestämmer hur vi mår. Beroende på vad vi tänker, så får vi blodet att flöda till och aktivera olika delar av hjärnan, som ger olika responser. Positiva tankar sker i frontalloberna, negativa sker i reptilhjärnan.

Det hon gjorde var att ställa en fråga som fick hennes dotter att leta efter positiva svar. Hon försatte henne i frontalloberna genom något så enkelt som en fråga!

Konversation

Använd dig av detta och hjälp andra att må bättre. Det finns många sätt att bli lycklig på och genom att veta hur vår hjärna fungerar så kan vi styra både oss själva och andra till att må bra!

Välj dina samtalsämnen

Ibland behöver vi få ut det som stör oss. Det blir som att släppa lös hjärnans små neuroser. Kom bara ihåg vart du vill vara och hur du vill må.

Vare sig du är medveten om det eller inte så tar du konstant beslut som styr ditt välmående. Styr det i rätt riktning för dig själv och dem runt omkring dig.

Hjälps vi åt så kan vi skapa en väsentligt lyckligare värld. Och så se så mycket som kan göras med något så enkelt som en fråga!

Tack för inspirationen.

Robin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *