Close
Förändrings-Torsdag: Wim Hof

Förändrings-Torsdag: Wim Hof

Tiden går fort när man har kul! Så snabbt att vi glömde bort vilken dag det var. Vi kör Förändrings-Torsdag på en fredag istället!

Wim Hof, även kallad “The Ice Man” är en holländsk man som blivit känd för att vetenskapligt kunna bevisa sig kontrollera det autonoma (autonom = icke-kontrollerbara) nervsystemet, vilket betyder att han även kan påverka immunförsvaret.

Han innehar över 20 olika världsrekord, och har bland annat bestigit Mount Everest iklädd i endast shorts och skor, och suttit i en is-tank i 1 timme 52 minuter.

Inte nog med att han har lyckats kurera sig själv i ett test lab då han injicerats med E.coli, han har även lyckats lära andra att göra detsamma.

Wim Hof Metoden

Idag tar vi och provar oss på Wim Hof metoden! Detta är metoden jag använde mig av för att för första gången klara av en 15 minuters iskall dusch.

Wim Hof

Fördelarna med kallduschar är inget nytt, men metoden är. Den fungerar såhär:

  1. Sätt eller lägg dig bekvämt
  2. Andas in så mycket luft du kan i magen (genom näsa eller mun spelar ingen roll). Andas sedan ut. Bara släpp ut luften, blås inte ut den. Du kommer andas mer luft in än ut. Repetera detta 30 gånger.
  3. Efter din sista ut-andning så slutar du andas. Bara håll andan utan att ha luft i lungorna.
  4. När du sedan behöver andas in igen, ta in maximalt med luft, spänn hela kroppen i ca 10 sekunder, och släpp sedan ut luften.
  5. Gör totalt 4 varv

Trots att du inte har luft i lungorna så kommer du upptäcka att du kan hålla andan väldigt länge tack vare en högt syresatt kropp. Mitt rekord är 3 minuter. Wim Hof har gjort 10.

Kroppens höga syresättning märks av energi i kroppen, en kittlande känsla, yrsel, värme, eller liknande symptom.

VARNING: Detta är en extremt kraftfull metod som verkar som en kroppslig utrensning av blockeringar. Jag upplever själv hur det tar bort stelheter, gör mig OFANTLIGT mycket lugnare, uthålligare (rekordet är 80 armhävningar utan syre i lungorna) och får mig att må väsentligt mycket bättre. Jag har dock varit med om ett flertal människor som lidit av panikångest, depression eller liknande som använt detta, och då fått en attack. Troligtvis är detta utrensningen, men absolut ingenting roligt att vara med om för den som inte är med på noterna.

Kommer själv börja använda mig av denna metod till mina morgonmeditationer och se hur jag mår.

Vad är din upplevelse?

Trevlig helg!!

Robin

Bild av Aad Villerius (www.flickr.com/photos/daaynos)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *