Close
Fördelar med att träna hemma

Fördelar med att träna hemma

Det är januari och nyårslöftena är lagda. För många handlar dem om träning i olika former och gymmen börjar redan fyllas upp med nya ansikten. Oavsett om du är en av dem som vill komma igång med träningen, en som redan tränar regelbundet eller helt enkelt någon som tycker det är skönast att motionera utan att behöva trängas med andra, har vi här en lista till dig med 6 fördelar med att träna hemma.

 

Du sparar pengar

För att träna hemma behöver du inget gymkort. Träningen är helt gratis utan några extra avgifter (förutom om du kanske börjar duscha lite oftare). Flyttar du träningen utomhus, får du även vacker natur på köpet!

Du sparar tid

Utan resorna fram och tillbaka till gymmet eller träningslokalen sparar du in tid som du kan lägga på annat. Ett extra avsnitt av din favoritserie eller varför inte lite längre tid tillsammans vid middagen.
Du kan också bestämma när ju du vill träna utan att behöva förhålla dig till t.ex. öppettider och kollektivtrafik.

Du kan ha på dig vad du vill

Hemma finns inga regler om vad som är okej att träna i och inte. Vanligtvis finns det ju någon slags klädkod på gym, med hänsyn till andra. Men hemma kan du träna i pyjamas om du skulle känna för det. Eller om du tycker att det är taskigt att man inte får träna utan tröja i vanliga fall; hemma är det bara att kasta så många klädesplagg du vill! Ingen kan stoppa dig (familjen kanske säger något, men ändå)! 

Du är DJ:n

Hemma är det du som väljer musiken. Du kan spela allt från house med mycket bas till den tyngsta metallåten du kan hitta. Eller dra helt enkelt på din guilty pleasure – lista och sjung halsen av dig utan att behöva skämmas!

Experimentera mera

När man tränar med andra runt omkring sig brukar man ofta vilja hålla sig till det man vet fungerar. Det är sällan superkul att testa en ny övning du sett på Instagram, men massa nyfikna ögon som tittar på en. Hemma är det ingen som dömer. Testa nya saker och låt det bära eller brista. Hitta nya favoriter som du kan skryta med sen när du har fått koll på läget. 

Fokusera på dig själv

När du tränar hemma är det bara du i fokus. Det finns andra som varken kan titta på dig eller som du kan jämföra dig med. Det handlar om dig och din träning, inget annat. 

För fler tips till din hemmaträning, kika även in Hur du tränar magen hemma.

Linnéa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *