Close
Fördelar och nackdelar med att vara ett PT-par

Fördelar och nackdelar med att vara ett PT-par

Det är nog inte många som har missat att både jag och Robin jobbar som personliga tränare, därav namnet på bloggen: PT-paret. Så idag tänkte jag skriva lite om hur det är att jobba med samma yrke i en relation, vad är fördelarna och nackdelarna?
Allt är sett från vår synvinkel, och fördelarna som vi ser behöver såklart inte bara gälla vår relation.

Fördelar:

 • Bolla tankar med varandra.
  Är något som vi gör väldigt ofta när det kommer till våra jobb. Det kan vara allt från hur man ska förhålla sig till olika scenarion till hur man ska tänka runt skador m.m. Det är oerhört skönt att veta att om man har något som man klurar på så har antingen den andra personen svaret på ens fråga, eller så hittar man helt enkelt en lösning tillsammans.
 • Förståelse för problem
  Jobbrelaterade problem pratar vi om då. Det här hänger ju lite ihop med det här att man kan bolla tankar tillsammans, men något som sticker ut är förståelsen för problem som kan uppstå på jobbet. Jag kan t.ex. komma hem från jobbet och säga “det här hände idag” utan att behöva förklara så mycket mer, utan Robin har antagligen varit i samma situation själv och vet precis hur det är. Sen brukar han ju ändå få en förklaring ändå men det är en annan sak haha!
 • Gemensamt intresse
  Det känns lite svårt att vara personlig tränare utan att ha ett intresse för träning och hälsa. Det går säkert men det känns i alla fall som att det skulle vara lite svårt.
  Att dela intresset om ett aktivt liv och välmående är otroligt skönt. Vi jobbar båda mot samma mål; att må bättre. Vi pushar varandra till att hålla i våra träningsvanor, hålla koll på kosten och testa nya träningsformer m.m. Vi säger i stort sätt alltid “go go go” istället för “nej nej nej”. Älskar hur vi peppar och sporrar varandra!
 • Hjälpa varandra
  Något som är otroligt bra är att vi alltid har ett kunskapsbyte här hemma. Robin och jag kommer från helt olika träningsbakgrunder och är därför bra på olika saker. Jag har väldigt bra koll på övningar för bål och rörlighet, medan Robins specialitet är övningar inom styrkelyft. För vår del är det väldigt smidigt att ha en partner som har stenkoll på det som man själv gärna får lite hjälp med. Det vanligaste är att jag frågar om tekniktips inom t.ex. knäböj och marklyft (särskilt om jag har en kund som utför en övning konstigt och jag inte får bukt på det) och Robin frågar om tips på olika kroppsviktsövningar.

Nackdelar

 • Arbetstider
  Något som är mindre roligt med att vara pt är tiderna man jobbar på. Vi är relativt duktiga på att boka in kunder så att de är samlade efter varandra utan allt för många luckor vilket är skönt, men vi jobbar väldigt sent. Standard är att jag kommer hem runt 20-21  och Robin runt 21, då äter vi och sen är det i stort sett dags att sova. Det är lite segt men det beror på att det då de flesta av våra kunder kan träna, alltså efter sitt eget jobb som slutar vid 16-17.
  Vi får inte alltid så jättemycket tid ihop (vi är dåliga på att ta tillvara på tiden på morgonen för vi gillar att sova) men vi jobbar på att få till lite mer!
 • Osäker inkomst
  Att vara personlig tränare är för de flesta inte direkt “säkert”. Branschen är väldigt osäker, särskilt när man inte har jobbat så länge och inte har hunnit jobba upp sig till den kundbasen man hade önskat. Vi klarar oss men vi vet aldrig helt säkert vad vi kommer tjäna under månaden vilket kan vara lite jobbigt.

Det här var lite av de fördelar och nackdelar som vi ser med att vara ett pt-par. Känner du igen dig i din relation? Har ni samma yrke? Kommentera gärna!

Linnéa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *