Close
LCHF: En månad in – Linnéas Upplevelse

LCHF: En månad in – Linnéas Upplevelse

Yes, då har vi alltså ätit LCHF i en månad. Robin skrev om sin upplevelse igår: LCHF: En månad in – Robins Upplevelse. Och nu är det alltså min tur att berätta hur de här veckorna har varit för mig.

Överlag så tycker jag att det har gått bra. Lite klurigt med att hitta nya recept som både är lchf och vegetariska och som helt inte innehåller sjuka mängder med tomatsås, känns som hälften av alla recept jag hittat innehåller det.. (inte ett big fan av varm tomat haha!) Men annars är det verkligen inte jobbigt med själva maten. Vi äter väldigt gott och vi är alltid mätta och belåtna efter en måltid, eller jag är, Robin är på något sätt konstant hungrig. Fattar inte hur han lyckas.

Lugnare mage

Jag känner att min mage gillar att äta så här. Jag har haft problem med den sen jag var 8 och fick diagnosen IBS när jag var runt 20. Det står för Irritable Bowel Syndrome och innebär egentligen känsliga tarmar. Det är dock väldigt olika med vad man är känslig mot. Jag har sedan en tid tillbaka slutat äta laktos i så stor utsträckning som möjligt vilket har hjälpt. Och jag känner nu när jag även äter glutenfritt att magen är lugnare än på länge. Så kommer undvika det i framtiden, även om vi kanske inte äter lchf.

Sockersug

Det är med sockersuget har gått lite upp och ner. Ett av mina mål med att äta lchf var just att bli av med mitt “sockerberoende” (väldigt omdebatterat om man kan ha det eller inte men ändå). I början var det relativt enkelt att inte äta choklad och godis m.m. Blodsockret håller sig mycket mer jämnt känns det som, så det är sällan jag har fått såna där riktiga blodsocker-dippar. Dock så fick jag en rejäl häromdagen då det var riktigt jobbigt. Kände mig helt tom och orkeslös, och det var jobbigt att bara stå upp. Vi var iväg och handlade så fick lösa det med att köpa en proteinbar med så lite socker som möjligt. Insåg efteråt att det troligtvis var en kombination av att jag även ätit dåligt dagen innan. Dumt.
Brukar försöka dricka vatten när jag känner av det i vanliga fall. Har en dålig vana av att vilja tugga på något när jag har lite att göra eller känner mig rastlös som jag försöker bli av med. Vi äter dock lchf-anpassade godsaker ibland vilket stillar behovet av att känna smaken av t.ex. choklad, utan att få i sig sockret.

Sammanfattning

Så sammanfattningsvis tycker jag att det rullar på bra. Det ska bli spännande att se hur de kommande veckorna känns. Magen mår som sagt bättre, och blodsockret håller sig mer jämnt. Har inte sett så stora förändringar på kroppen så vi får se om det händer något på de fronten.

Ha det fint!

Linnéa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *