Close
Linnéas utmaning del 2 – “jag borde raka benen”

Linnéas utmaning del 2 – “jag borde raka benen”

Hallå! Hoppas du har haft en fin julafton. Jag firade med Robin och hans familj uppe i Sandviken, väldigt mysigt! Skönt att vara tillsammans denna jul, förra året satt jag mest och längtade efter honom istället för att fokusera på det som hände hos mig haha!

Idag tänkte jag berätta lite om hur det har gått med Min utmaning som jag skrev om för två veckor sen. Tanken var alltså att jag skulle börja med att meditera 15 min per dag i en vecka, och sedan trappa upp det till 30 min veckan efter.
Hur har det då gått?

Sådär om jag ska vara ärlig. Det tog en vecka för mig att komma igång med meditationen i 15 min. Jag sköt på det och glömde bort att jag skulle göra det. När jag väl kom igång tog det emot en del, men jag kände direkt att det här är något jag måste göra oftare. Mina tankar bara flög omkring, jag kunde inte fokusera på mina andetag mer än någon sekund i taget innan jag tappade fokus. “undrar hur man tränar någon som pronerar med fötterna”, “jag borde raka benen”, och “jag är hungrig” var saker som kunde swisha förbi från ingenstans. När jag väl kände att jag började få lite mer fokus så dök det upp en berättarröst i huvudet istället som beskrev det jag höll på med. Hopplöst haha!
Men fokuset och blev faktiskt bättre med tiden och berättarrösten var inte lika högljudd.

Nu missade jag faktiskt att meditera både i fredags och igår på julafton. Så min plan nu idag är att börja på med meditation i 30 min och se hur det går.
Tiden går förvånansvärt fort när man väl sitter där, det svåra för min del är att behålla fokuset. Efteråt kommer dock alltid belöningen med ett nytt lugn i kroppen, så skönt för min stressade själ!

img_20161225_163914

                    Den glamourösa sanningen om hur man (jag) ser ut när man mediterar

Så sammanfattningsvis har det inte gått riktigt enligt planen. Inte helt idealt kanske, men jag väljer att se det positiva i att jag faktiskt har kommit en bit på vägen och att det blir lättare. Det var en lite trög start men nu är jag igång och det är det som räknas!

Återkommer om en vecka och berättar hur denna veckan har gått!

Har du testat utmaningen eller kanske bara att meditera överhuvudtaget? Hur gick/kändes det?

Linnéa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *