Close
Linnéas utmaning

Linnéas utmaning

8800589580_7c2c0a235f_bSom jag har nämnt lite tidigare så har jag ganska många hjärnspöken som jag tampas med ganska ofta. Vissa dagar finns det väldigt många medan det under andra knappt visar sig alls. Lite kortfattat så har jag väldigt mycket stress och oro inom mig som kommer fram på olika sätt. I t.ex. prestationsångest eller liknande. Det hela är inte riktigt hållbart för att jag ska kunna må bra om man säger så (vilken stress är det egentligen), men än så länge har jag inte riktigt gjort allt jag kan för att det ska bli bättre.
Varför inte då undrar du?
Ja det kan man ju fråga sig. Det finns så mycket man kan göra för att aktivt styra sitt liv och välmående till det bättre. nu råkar det ju till och med vara så att jag bor ihop med troligtvis den mest ostressade killen i Sverige, som har hundratals (känns det som i alla fall) tips och idéer på vad man kan göra för ett bättre liv. Varför lyssnar jag då inte på alla kloka råd som Robin kommer med?
Lyssnar det gör jag. Men svaret fram till nu är att jag:

1. Inte har varit mottaglig
2. Inte har bestämt mig

Jag har länge velat göra något åt mina problem, särskilt min stress, men jag har aldrig fullt ut bestämt mig. Dels för att det är jobbigt att möta sig själv på det planet, och dels för att det är bekvämt att stanna kvar i sinnesstämningen som jag har vant mig vid att vara i under många år.

Men nu är det alltså dags. Jag ska börja… (trumpetfanfar)
Meditera!

Jag har testat det någon gång, väldigt sporadiskt, men aldrig riktigt fullt ut.
Min utmaning nu blir att meditera varje dag under två veckor. Första veckan 15 min per gång och andra veckan 30 min per gång.

Det kommer antagligen bli riktigt jobbigt, både psykiskt och fysiskt (tänk att sitta i samma position i en halvtimme) men jag hoppas att de positiva delarna väger över och att jag känner att det är något jag vill fortsätta med!

Om du med känner att det räcker med stress och oro, och att det kanske är dags att föröska släppa taget om kontrollen ett tag; testa utmaningen du också! Vi gör det tillsammans!

Linnéa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *