Close
Mår du dåligt? Effektiv 3-Stegs kur

Mår du dåligt? Effektiv 3-Stegs kur

För dig som mår dåligt

A tt må dåligt är verkligen ingen åtråvärd upplevelse. För den som mår dåligt kan det liknas att ge hjärnan ett par (metaforiska) solglasögon. Allting blir bara mörkare, oavsett vad det är. För den som mår riktigt dåligt, kan det liknas vid att släcka lyset. Du förstår att allting fortfarande finns runtomkring dig, men det är bara svart.

Jag har haft turen av att få träffa mycket öppna människor som delat med sig av sina problem och hur det påverkat dem. I min naiva förhoppning av att kunna hjälpa till, har jag delat med mig av vad jag själv gör för att förminska stressen och öka glädjen. Till min chock har det fungerat. I vartenda fall hittills. Det finns dock ett problem med det hela, mer om det snart.

Tre steg för att direkt förbättra hur du mår

 

Steg 1

Med denna teknik har jag hört alla möjliga sorters fantastiska resultat. Allt från snabbt botande av huvudvärk, till att få deprimerade och utbrända människor att plötsligt skratta och kunna fokusera. Detta är GULD, och så enkelt att göra! Läs mer här.

Klicka amygdalan

Träna hjärnan genom att klicka amygdalan

Steg 2

Kallduschar har så många hälsofördelar, men viktigast av allt är att de direkt chockar dig ur den negativa sinnesstämning du har. En av de starkaste och snabbast verkande metoder jag hittills hittat. Läs mer här.

Kallduschar

Kalldusch

Steg 3

Att må bra handlar varken om tur eller genetik, det är en sinnesstämning som du kan träna dig till, precis som vilken annan färdighet som helst. Använd dig inte endast av redskapen vid behov, använd dem i förebyggande syfte! Tänk friskvård över sjukvård, och gör en daglig rutin av dem! Läs mer här.

Rutiner

Morgonrutiner

Problemet är den sistnämnda. Trots att alla jag träffat som provat på dessa har mått så mycket bättre efteråt, så kan det vara svårt att använda dem. Det kluriga med känslor är att de nästan alltid vill förstärka sig själv. En arg människa gör ofta saker som gör dem argare, en ledsen person gör saker som gör dem ledsnare, etc. När de sedan ska komma ur den känslan till glädje, är det som att en spärr dyker upp.

Om detta hjälpt dig, så snälla sprid ordet så vi alla kan hjälpa varandra att minimera dåligt mående, och må bra! 

De som använder dessa tekniker och upptäcker hur väl det fungerar, tänker sedan antingen att de är “klara”, eller anser att det blir för mycket jobb att göra kontinuerligt Här hoppas jag verkligen kunna göra en inverkan. Att ta en kalldusch kan vara tufft, men att må dåligt, finns det något värre? Vad är en stunds iskall kyla gentemot en hel dags mörker?

Omprogrammera hjärnan

Genom att skapa en god morgonrutin, där du aktiverar dina lycko-kopplingar och avaktiverar olycks-kopplingarna (läs: går från reptilhjärnan till frontalloberna) så vänjer du hjärnan att allt oftare vara i det läget, som att ställa in din standardinställning. Du får dessutom den absolut bästa starten på dagen, och skapar en optimal miljö för hjärnan att kunna hantera vad den nu konfronteras med, mycket bättre.

För mer info om hur du och din hjärna fungerar, klicka här.

För vidare inspiration och utveckling, kika in dessa artiklar om:

Njut av fortsatt utveckling!

Robin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *