Close
Matexperiment – Sötpotatis + brödrost

Matexperiment – Sötpotatis + brödrost

Igår när jag kom hem från jobbet var jag lite trött och sliten efter en lång dag, och även vrålhungrig. Tänkte slänga ihop något gott att äta lite snabbt, men insåg att det vi hade hemma inte var så mycket att hänga i granen.
Jag hittade dock två sötpotatisar som hade gömt sig i kylen. Kom ihåg att jag hade sett på Pinterest att någon hade rostat dem i en brödrost och sen ätit dem som mackor. Detta lät ju som en snabb och enkel måltid tänkte jag, så jag bestämde mig för att testa.

Det gick relativt snabbt att göra. Lite knivigt att skära tunna skivor (skar mig i handen), och det tog lite tid innan dem blev klara i brödrosten. Men det blev ett riktigt gott slutresultat. Smidigt om man skulle vara utan ugn någon gång också!

Till pålägg stekte jag upp lite quorn som jag smaksatte med röd curry, vitlök och lime. Toppade med gräddfil, vitpeppar och havssalt.

Riktigt gott! Kul att testa något nytt och annorlunda!

Så här gör man om du också vill prova!

Gör så här

Skala sötpotatisen

sötpotatis

Skär potatisen i 0,5 – 1 cm tjocka skivor (se upp för kniven)


Stoppa i brödrosten och rosta så många gånger som det behövs för att dem ska bli mjuka och varma. Stek quorn om du vill 😉


Så här ser dem ut när dem är klara. Servera med valfritt pålägg

Ät och njut!

Som sagt spännande med något nytt. Alltid bra med fler recept att lägga på minnet som man kan dra fram när fantasin tryter. Detta blir absolut ett av dem!

Har du några “konstiga” maträtter som du brukar laga?

Linnéa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *