Close
Meditationens snabbaste genväg

Meditationens snabbaste genväg

Vi uppskattas ha ca 50.000 tankar varje dag, varav ca 70% av dessa är negativa. Vi behöver lära oss att stänga av. Här är svaret.

Tidigare skrev jag om hur man mediterar hemma, nu ska jag prata om hur du kan spara in uppskattningsvis 7 års träning för att snabbare och effektivare försätta dig i det stadie du vill.

Svaret är Binaural beats.

Vad är det?

Binaural beats är 2 st olika frekvenser som spelas upp i dina hörlurar. Låt oss säga att det är 124 Hz i höger hörlur, och 114 Hz i vänster hörlur. Skillnaden mellan dessa är då 10 Hz (124-114 = 10). Hjärnan tar då och kompenserar för den mellanskillnaden och försätter sig i ett Alpha stadie (vilket oftast är inom området av 9-13 Hz).

Vad är alla dessa stadier du babblar om?!

Hjärnan har olika stadier baserat på vilken frekvens den befinner sig i. Frekvensen bestämmer hur hjärnan arbetar och reagerar (läs: hur vi mår och beter oss). De olika stadier vi kan försätta oss i är:

Gamma (30-100 Hz) – Den minst utforskade frekvensen. Den är länkad till ökad hjärnaktivitet för drastiskt snabbare inlärning, memorering och aktivering av alla 5 sinnen. Den är som en direkt uppgradering av vår arbetande hjärna. Det är även frekvensen som gett mig flest Lucida Drömmar. Även ett fantastiskt stadie för Memorerande.

Beta (14-30 Hz) – Vårt normala stadie, även känt som “aphjärnan” för sitt konstanta pladdrande och ofokuserande. Ett problemlösande och alert stadie som är bra att vara i på t.ex jobbet, men även också viktig att kunna ta sig ur.

Alpha (9-13 Hz) – Hjärnans avslappningsstadie. Här finnes lugn, kreativitet, stressreducering och välbefinnande. En lättuppnåeligt och skönn frekvens som ofta kommer genom meditation och avslappning.

Theta (4-8 Hz) – Ett djupt meditationsstadie. Hjärnan har nu gått från externa till endast interna intryck. Här kan vi hamna i djup trans, samt börja Drömma. Minnen processeras här och intuitionen blir starkare tack vare att vi kommer i bättre kontakt med det undermedvetna. Detta är barns primära stadie och är mycket kreativt.

Delta (0.1-3 Hz) – Nu pratar vi långsam aktivitet i hjärnan. Detta är djupsömnsstadiet, vilket ofta är drömlöst och hjärnans primära syfte är att reglera kroppsliga funktioner. En läkande frekvens.

Så vilket ska jag välja?

Olika frekvenser har olika syften. Det ena är inte bättre än det andra. Du bör istället titta på vad du har för behov.

Behöver du plugga och verkligen koncentrera dig? Gamma.

Stressad och behöver ta det lugnt? Alpha.

Förvirrad och behöver inspiration/kreativitet? Theta

Sömnbrist och behöver återhämtning? Gå och lägg dig! Sömn är det enklaste och effektivaste vägen in till ett Delta stadie.

Prova!

Binaural beats kan hittas gratis på YouTube. Jag föredrar att ha lite musik med i mixen, andra föredrar utan, det är olika. Här är några exempel:

Gamma

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=9wrFk5vuOsk[/youtube]

Alpha

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=_JfHPN3Xu_o[/youtube]

Theta

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Mgwd_3k3pOw[/youtube]

Notera hur ljudet i bakgrunden (själva binaural beatsen) har en vågaktig bultande ton. Detta är en ljudlig hallucination. I själva verket är det en konstant ton i varje hörlur, och hjärnan som försöker jämna ut mellantinget, skapar det vågaktiga ljudet.

Problemet med att använda YouTube videos som binaural beats är att en del av effekten förloras i komprimeringen när de laddas upp.

För att ta det till nästa nivå så kan binaural beats från Brain-Sync användas. Jag är ett stort fan av dem, och mediterar varje dag 30 minuter lyssnandes till deras binaural beats. Unikt till Brain-Sync är att de även innehåller subliminala meddelanden och ibland guidade meditationer, otroligt effektivt!

Binaural beats jag använder är:

Awakening Kundalini

Lucid Dreaming

Jag är helt kär i dessa och använder dem om och om igen. Kommer dock expandera och fortsätta utforska fler alternativ och skriva recension på dem.

Notera! Brain-Sync är en affiliate-länk. Det betyder att köper du något på deras hemsida så får jag och Linnéa 20% av det du betalar. Det påverkar INTE priset, men vi vill vara helt öppna med allt vi gör här på hemsidan, och endast rekommendera saker vi själva använder. Låter detta taskigt så gå helt enkelt bara in på deras hemsida utan att klicka på länken.

Har du frågor eller funderingar så kommentera gärna!

Lycka till!

Robin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *