Close
Nyårslöften samt tillbakablick på PTparet.se

Nyårslöften samt tillbakablick på PTparet.se

Det har varit ett fantastiskt år!

Så mycket har hänt. Vi har båda avslutat en utbildning med människor som inte kan kallas för annat än familj. Vi har hittat jobb där vi får chansen att hjälpa andra. Och viktigast av allt, vi har kommit igång och börjat driva PTparet.se.

Hemsidan för oss är någonting stort. En plats där vi kan nå ut till människor på riktigt. Där vi kan ta våra viktigaste redskap och låta andra skapa sina egna verktygslådor som passar det liv de vill ha.

Det är just det som är problemet idag, många av oss har inte en verktygslåda för att skapa det liv och mående vi vill åt. Och hur skulle vi kunna ha det? Det är inte som att det lärs ut i skolor eller pratas om särskilt mycket offentligt.

Under den korta tid vi har drivit denna hemsida detta år så har vi redan hunnit posta en rad mycket viktiga redskap:

Mentala
Fysiska
Det blir bara bättre

Vi fortsätter lära oss, fortsätter växa, och ser fram emot ett nytt år av fantastiska utmaningar, där vi tar med de redskap vi har, förbättrar dem och utökar förrådet.

För att gå från ord till handling, kommer vi sätta upp nyårslöften och dokumentera båda fram och motgångar under resan. Såhär ser våra mål ut:

 

Gemensamma

Posta inlägg dagligen

Varje dag är händelserik, och vi lär oss något nytt. För att vi själv ska kunna utvecklas, gör vi vår resa så genomskinlig som möjligt. 

Lansera effektivt och livsförändrande material

Här behöver vi verkligen din hjälp. Var med i våra testgrupper och hjälp oss förbättra vårt material. I slutändan handlar det om att skapa välmående på effektivaste möjliga sätt. 

Robins

Lära mig simma

En av mina stora demoner i livet. Från att ha blivit kastad i djupaste bassängen som ung har jag utvecklat en extremt stark fobi för att släppa benen från botten i vattnet. Många års simskola hade ingen inverkan. Det är dags för mig att applicera mina redskap och ta mig förbi detta. 

Hoppa bungyjump

I födelsedagspresent gav Linnéa mig ett bungyjump hopp. Jag kommer utföra det i Kista, nordens högsta. Nervös? Japp! Börjar förberedande att klicka framåt redan nu. 

Meditera 20 minuter i hård kyla

Antingen i en iskall dusch, i snön ute eller liknande omständigheter. Här kommer den mentala förmågan att verkligen pushas. 

Linnéas

Meditera minst 2 gånger i veckan

Jag har ju haft meditation som mål innan, men då var det varje dag. Något jag inte lyckades hålla. Nu tänker jag att målet att meditera minst två gånger i veckan känns mer rimligt, det får ju gärna bli fler, men minst två.
Det här är verkligen nödvändigt för mig att börja med. Jag behöver stressa ner och bli mer bekväm med att vara ensam med mig själv och mina tankar.

Spara pengar

Ett ganska tråkigt men givande mål i längden. Under tiden jag pluggade och även under sommaren när jag inte hade något jobb under några månader fick jag ta ganska rejält av mina fonder och sparpengar för att betala hyra och mat m.m. Det känns som att det är dags att spara upp det där igen.
Tanken är att lägga undan 5% av min lön varje månad (tjänar inte multum just nu), för att sedan gå upp till 10% när lönen är mer stabil. Sen kommer jag placera en del i antingen fonder eller aktier beroende på syfte.

Vad är dina nyårslöften? 

Gott nytt år!

Robin och Linnéa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *