Close
Nytt Koncept ~ Förändrings-Torsdag!

Nytt Koncept ~ Förändrings-Torsdag!

Varje vecka på Onsdag kommer vi släppa en “Veckans Förändring” där vi ger en liten utmaning som ska utföras under Torsdagen.

Vi vet att många små förändringar över tid blir till stora. Vi vet också att trots all kunskap i världen, så är nyckeln till förändring att gå till handling. Om det räckte med kunskap skulle övervikt och rökning vara ett betydligt mindre problem än vad det är idag.

Vi vill därför bjuda in till Förändrings-Torsdag!

Torsdagens Utmaning är:

Att bannlysa meningen”Jag vet inte”.

Dagligen krävs vi på små beslut som vi spenderar en större del resurser på att fundera över. “Vad ska jag/vi äta ikväll?”, “Vad vill du hitta på senare?”, “När skulle du fixa läckaget i taket sa du?”.

När du väljer att inte ta ett beslut, att skjuta fram det oundvikliga, så slösar du din egen energi på att cirkulera dina tankar på samma ämne, funderandes över ofta samma val om och om igen. Det är lite som att trycka på hjärnans snooze knapp. Du VET att du kommer behöva kliva upp (ta ett beslut) snart, men drar ut på det så länge som möjligt.

Imorgon gör vi saker annorlunda. När du möts av en fråga, så tar du ett beslut. Är det ett beslut du inte kan ta, så tidsbestämmer du när beslutet ska tas. Får du frågan om vad antagonisten i Die Hard 3 heter och inte har en aning, var då kreativ med ditt svar och t.ex hänvisa till google. Målet är att undvika “jag vet inte”.

Dela sedan gärna med dig om hur det gick! Hamnade du i situationer där du verkligen behövde använda dig av kreativiteten så skulle det vara väldigt kul att höra!

Change is the end result of all true learning ~ Leo Buscaglia

Lycka till! Kom ihåg att utmaningar som aktiverar din kreativitet automatiskt får dig att klicka framåt.

Robin och Linnéa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *