Close
Saknar du Passion? Se hit!

Saknar du Passion? Se hit!

Vissa människor ser nästan ut att födas in i det. De började måla från en tidig ålder, spela gitarr, sjunga, bygga eller liknande. De bara gör det, och älskar det! Var får de sitt driv ifrån?

Hur kommer det sig att vissa inte har det alls? Ännu viktigare, hur hittar du det? Kan alla hitta det?

Att lägga grunden

För att förstå hur denna process fungerar behöver vi lära oss lite grundläggande om hur vi fungerar, på samma vis som du behöver grundläggande kunskap om en bil och dess olika delar innan du kan köra den.

Mästerkompassen

Hur du och din hjärna fungerar del 1

Hur du och din hjärna fungerar del 2

Allt grönt? Då vrider vi om nyckeln och kör!

Feedback-systemet

Att utvecklas är ett av våra mest grundläggande drag. Utveckling ökar våra chanser till överlevnad, vilket är vår stora evolutionära fördel. För att öka vår överlevnad genom utveckling, behöver vi använda vår mest avancerade del av hjärnan: frontalloberna. För att förstå att vi behöver spendera tid till utveckling, finns det ett inbyggt feedback-system.

Om något tar oss ifrån utveckling så klickar vi bakåt, om något tar oss fram mot utveckling, så klickar vi framåt. Den här processen är otroligt viktig att förstå!

Din inre guide

Om du förstår vilken del av hjärnan som är aktiverad och när, så kan du förstå när den leder dig till din passion.

Klickar du framåt till frontalloberna när du spelar gitarr? Då är det din hjärna som belönar dig för att du spenderar din tid klickad framåt. Detta kommer överföra sig på fler delar av ditt liv eftersom du använder dig av din mest avancerade del av hjärnan, vilket starkt främjar din utveckling och överlevnad. Du blir belönad!

Gitarr

Känner du t.ex att du klickar framåt av musik, men inte av att spela gitarr? Men du känner fortfarande drivet till att skapa musik, då är troligen inte gitarren rätt instrument för dig.

Den röda tråden

Se bakåt, vad är det du alltid gjort utan att kanske förstå varför du gjort det? Något du bara gör och mår bra av, utan att kanske fullt tänka på det? Det är din ledtråd vidare.

Jag har alltid älskat musik, men aldrig förstått min roll då många vänner tog upp instrument och blev riktigt duktiga. Varför gjorde jag aldrig det? Jag provade gitarr, trummor, bas, men ingenting klickade! (framåt det vill säga). Det jag aldrig förstod, som inte ens var en möjlighet för mig, var att jag alltid sjöng med i låtar. Jag mådde alltid så bra när jag sjöng, och gjorde det vid varje tillfälle jag fick, och konstant för mig själv.

Mikrofon för sång

När jag skriver det verkar det så uppenbart, eller hur? Sången var min grej! Men jag förstod det aldrig, utan bara gjorde det för att på något sätt fanns det drivet i mig att vilja fortsätta. 

Förstå din hjärna för att förstå dig själv

Idag förstår jag sångens roll i mitt liv. Tack vare detta så sjunger jag så mycket oftare, och mår så mycket bättre!

Jag har alltid velat kunna måla, men är förfärlig på det (ärligt, mina streckgubbar ser ut som jag försöker skriva bokstäver). Jag avundades andra som kunde det. Så jag började träna på att måla, och hatade det! Det var så ofantligt tråkigt och ogivande, samtidigt som jag ville åt resultaten.

Det jag ville åt, var att få ut bilderna som skapades i mitt sinne, i min hjärna. För mig var målandet det ultimata verktyget. Jag insåg senare hur jag alltid sitter och läser andras sångtexter, poesier, skrivande, och fick upp sådana fantastiska bilder i mitt sinne. Fullständigt klickad framåt!

Jag började själv skriva texter, och klickade så ofantligt mycket framåt! Det jag sökt och saknat, som jag ville få ut i målande, fick jag ut i textskrivande!

Min skrivna text

Tur att jag kan läsa handstilen i alla fall..

Vad är det du VILL? Och vilket instrument är det sedan som kommer ge dig det resultatet? En flöjt? Pensel? Din sång? En stång? Dans? Låt din hjärna guida dig!

Lyckligt sökande!

Robin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *