Close
Supergod chiapudding med kokos och choklad!

Supergod chiapudding med kokos och choklad!

Det här måste vara världens enklaste mellanmål/efterrätt. Perfekt att slänga ihop när du är sugen på något riktigt gott!
Vi äter som sagt LCHF nu under en tid för att se vad som händer med våra kroppar och för att bli av med sockerberoende (främst för min del). Därför är den här puddingen anpassad efter just lchf,  den innehåller ganska mycket fett, en del protein och i stort sätt inga kolhydrater. Toppen som t.ex. sockerfri dessert, eller varför inte mellanmål om du känner för att lyxa till det lite extra!

Det bästa är att den bara innehåller tre ingredienser och går mycket snabbare att göra än vanlig chiapudding (som ibland kan behöva en hel natt på sig att suga upp vätskan ordentligt)

Recept

Du behöver
Till två glas

250ml kokosmjölk (jag använder Garants)

4 msk Chiafrön

2-3 msk Kakao

Valfritt:

1 tsk Vaniljpulver

Kokosflingor

Bär

Så här gör du

  • Blanda ihop kokosmjölk, kakao och chiafrön i en bunke. Försök få bort alla klumpar som bildas av kakaon.
  • Om du vill kan du även blanda i lite vaniljpulver i “smeten”, men det är inget måste.
  • Häll upp i glas och ställ in i kylen tills chiafröna har sugit upp vätskan och puddingen har blivit mer fast, den här puddingen blir nästan som en mousse i konsistens.
    Hur länge du behöver ha den i kylen beror på hur mycket vätska det var i kokosmjölken. Runt 1-2 h brukar räcka för det mesta, ibland en halvtimme om du är riktigt otålig!
  • Servera som den är eller toppad med bär och kokosflingor!

Hoppas du tycker den är lika god som jag!

Linnéa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *