Close
The power of love

The power of love

Det kommer bli lite av ett kärleks-tema här på bloggen de närmsta dagarna. Dels på grund av att Robin och jag firar ett år tillsammans på lördag, dels för att det snart är alla hjärtans dag, och dels för att kärlek är underbart oavsett vilken form den kommer i!
Med kärlek menar vi all slags affektion, det kan vara mellan ett par, kompisar, familj, kollegor, vilka som helst. Alla behöver och mår bra av kärlek! 

Det första inlägget på det här temat kommer handla om hur du på ett enkelt sätt mår bättre genom att få andra att må bättre! Say what?!
Nej men du har antagligen hört det förut; när du ger till andra så mår du själv bättre. Det finns inbyggt i oss.
Det behöver inte faktiska saker och presenter, utan små gester av vänlighet räcker en väldigt lång väg, och kan ofta betyda mer. 

Så idag blir det en lista (för jag tycker om listor som du kanske har märkt) över saker du kan göra för dina medmänniskor, för att förbättra både deras och din egen dag! Alla tips är helt gratis!

Passa på att love-boosta alla du tycker om! Mer kärlek åt folket! (låter som en äkta hippy)

Ring/sms:a

Många av oss sitter med våra telefoner till och från hela dagarna och skrollar genom facebook och instagram m.m. Använd några av de där minuterna till något nyttigt! Släng iväg ett sms till en kompis och berätta hur mycket du tycker om den, eller bara hör av dig till någon som du tänkt skriva till länge men det har helt enkelt inte blivit av. Ring till en släkting eller familjemedlem och bara prata en stund. Påminn de viktiga personerna i ditt liv hur mycket dem betyder för dig. Du behöver inte alltid säga “jag älskar dig”, bara visa att du bryr dig.

Be a gentleman/woman

Bring back the gentleman (and gentlewoman)!
Var artig mot alla du träffar. Säg hej när du träffar någon i hissen, le mot din kollega som går förbi, håll upp dörren för personen bakom dig. Inget av det här kostar pengar eller speciellt mycket tid och energi, men det kan göra stor skillnad. Dels intalar du dig själv att du är glad/positiv genom att vara glad och trevligt mot andra, vilket resulterar i att du faktiskt blir gladare på riktigt. Och dels förmedlar du också en härlig känsla till människorna runt omkring dig. Hur härligt är det inte att stöta på en glad människa på stan? Var den människan!

Det lilla extra

Gör det lilla extra för din partner, familj, kollektivkompis m.m. Det här går såklart applicera på alla sorts relationer, men det är lite lättare om ni bor tillsammans.

Återigen visa att du bryr dig med små gester. Städa i ordning hemma, ta ut soporna, ha maten klar när den andre kommer hem trött från jobbet, erbjud dig att ge en nack- eller fotmassage, bädda sängen. Listan kan göras lång. Poängen är att göra något som du vet att den andre skulle uppskatta, på det sättet skapar du väldigt enkelt en härlig atmosfär.

“Be the change”

Be the change you want to see in the world

~ Mahatma Gandhi

Robin tvingade mig att lägga in det här. Han säger nämligen det här ganska ofta: “Var förändringen du vill se i världen”.
Och han har rätt(eller Gandhi har rätt),  Om du vill förändra något så måste du börja med dig själv. Du kan inte förvänta dig att andra ska ändra sig om du inte själv är villig att göra det. 
Så ta steget; börja med något litet, och se det sedan växa till något större.

 

Det här var mina tips på sådant som jag brukar försöka få in i min vardag, både för att glädja mina nära och kära men också för att kanske ge en liten ljusglimt till andra människor jag stöter på. Samtidigt mår jag även själv mycket bättre av att veta att jag kanske har gjort en annan person glad. Du kan säkert komma på fler saker man kan göra, eller modifiera mina saker så dem passar in i ditt liv. Budskapet är som sagt att små gester kan göra stor skillnad.
Testa du med, och se hur det påverkar dig!

Linnéa 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *