Close
Väckarklocka

Väckarklocka

I helgen var jag som sagt på ett träningsevent nere i Småland, du kan läsa mer om det här: Rörelse hela livet! (bildbomb). Jag fick gå på massa roliga pass (otroligt skönt att vara på andra sidan ibland, att inte vara instruktören), lyssna på intressanta föreläsningar och hänga med härliga människor. Väldigt skönt att både vara i Småland en runda men även att göra något annat, bryta rutinerna lite.
När jag kom hem i söndags fick jag en liten tankeställare eller en väckarklocka; jag mådde så himla bra. Ovanligt bra. Jag var lugn, glad och harmonisk, något jag inte har känt på länge. I alla fall inte i kombination. Robin sa att jag var som en ny människa, “det känns som att du har varit iväg och levt”. Jag insåg att jag är alldeles för dålig på att få in sånt här i mitt liv. Alltså tid för saker som bara egentligen är för mitt eget välmående. Jag har som många andra tyvärr lätt att fastna i stress och måsten.

Jag har märkt stor skillnad nu på jobbet den här veckan (även om det bara har gått två dagar), jag känner mig glad och inspirerad, särskilt när jag har planerat mina pass och pt-timmar. Nya upplägg och övningar ploppar upp från ingenstans. Tror det kan ha mycket att göra med att jag fick köra lite av min saknade gymnastik igen, hade glömt bort hur kul det kan vara. Så häftigt att känna hur mycket kroppen både kommer ihåg och fortfarande klarar av!

Även det här med att omge sig med människor som ger energi kan göra så stor skillnad för min del. Att jag får hänga med kompisar som jag kan skratta och vara mig själv med är verkligen en riktig boost. Kommer skriva lite mer framöver om att “göra slut” med människor som bara tar din energi istället för att tillföra den.

Insikt

Min insikt efter helgen är alltså att jag behöver bli bättre på att få in de där små sakerna i vardagen som kan göra så stor skillnad för mitt välmående. För min del handlar det just nu om att umgås mer med vänner, få in gymnastiken mer i min träning och helt enkelt släppa stress och måsten lite oftare.

Vad kan du göra för att boosta din energi? Finns det något litet du kan lägga till i din vardag?

Linnéa

Mer gymnastik-lek hädanefter. Bara för att det är kul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *