Close
Vad bestämmer hur jag mår?

Vad bestämmer hur jag mår?

Visst har vi alla träffat den där omänskligt lyckliga människan. Den där personen som verkar bibehålla ett leende oavsett vad livet kastar emot hen. “Äsch det ordnar sig.” Nästan osmakligt naiv. Och värst av allt? Det går sällan fel.

Vad sägs om motpolen? Den där personen som ser ut att ha allt. Pengar, en fantastisk partner, reser mycket, en oändlig besparing av fascinerande historier (som väldigt liberalt delas med sig av). Men som trots allt detta, sällan kan kläcka fram ett genuint leende. Alltid är det någonting som är fel, som inte funkar eller kunde gått bättre. Personen verkar dock ha allt, förutom tid då såklart.

 

Klicka Amygdalan

Träna hjärnan genom att klicka amygdalan

Vissa verkar kunna finna lycka och hopp i de svåraste av situationer och missöden, medan andra faller sönder i en vardag som många hade kallat “lyx”.

Vad är skillnaden som gör skillnaden?

Mindset.

Vi tar och jämför några:

Ansvararen

Ansvararen är lycklig och bestämmer hur hen mår

Vad som än händer eller har hänt mig, så ansvarar jag ensam för hur jag mår. Jag inser att den enda som kan ansvara för mina tankar och handlingar är jag själv. Jag skapar det liv och mående jag vill ha.

Förlikaren

Förlikaren förlikar sig med hur hen mår

Ibland är livet bra ibland är det sämre, det är som det är. Bara att gilla läget och se vad som händer.

Martyren

Martyren ansvarar aldrig för hur hen mår

Jag förstår inte varför allt händer just MIG? Om folk bara kunde sköta sitt eget och sluta lägga sig i, så kanske jag också tillslut kunde få må bra.

Mindset är det engelska ordet för Attityd. Precis som det är skrivet, Mind Set, handlar det om hur du förinställt attityden gentemot livet och dig själv. Detta kommer avgöra hur du mår och hanterar situationer, oavsett vad de nu är. 

Förändra din attityd för att förändra ditt liv

Vi vet redan att livet är subjektivt. Det vill säga, vi kan alla se på samma sak men tycka och känna olika om det. Vi uppfattar olika.

Du kan däremot påverka din hjärnas förinställda inställningar, mycket likt en dators “standard” läge. Vare sig vi gillar det eller inte, så har vi redan inställningar som är igång och påverkar oss.

Om du redan nu kände igen dig i en av de olika förinställda attityderna där uppe, och vill förändra den inställningen till en ny, så ta det beslutet nu.

Klar? Bra jobbat! Förändringen börjar ske så fort du börjar ta nya beslut.

Har du något som alltid gör dig arg? Den händelsen har skapat kopplingar i hjärnan som direkt aktiverar din ilska (klickar bakåt). Genom att aktivt träna på att finna en ny positivare känsla från händelsen, börjar hjärnan sakta men säkert förändra sig.

För att underlätta denna process, ta hjälp av de olika redskapen som finns beskriva här på hemsidan. Klicka på bilden nedan!

 

Redskapsarkiv

Arkiv med redskap för livsfusk

Lycka till!

Robin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *