Älskar du hamburgare, men börjar bli trött på samma gamla vanliga? Känner du att du har lite brist på kreativitet i köket och vill testa något nytt? Äter du mycket kött och känner att testa något vegetariskt låter spännande? Älskar du halloumi?
Oavsett om du känner igen dig i alla påståenden ovan eller bara ett, så är det här hamburgaren för dig!
Här kommer ett recept på världens godaste halloumi-burgare. Superlätt att slänga ihop och perfekt att lyxa till vilken dag som helst med!
Du behöver
Till 4 burgare:
- 2 paket halloumi
- 4 hamburgerbröd (vi köper alltid friscobröden från Max, såå goda!)
- Pesto
- Valfria grönsaker. Vi valde tomat och sallad den här gången
- Smör och olja att steka i
Gör så här
Om du vill ha varma bröd, börja med att sätta på ugnen till ca 150 grader.
Ta sedan ut halloumin från förpackningen och dela varje bit i två delar.
Värm upp smör och olja i en stekpanna. Stek sedan halloumin på mediumhög värme tills den har fått en fin gyllenbrun färg på båda sidorna. Var försiktig när du vänder så att dem inte går sönder (inte hela världen om det skulle hända, men är lättare att äta om dem är hela).
Under tiden du steker, skär grönsakerna till önskad storlek. I vårt fall hade vi som sagt tomat som vi skar i skivor.
När halloumin nästan är klar, lägg in brödet i ugnen i ca 3-5 min. Beroende på hur varmt du vill ha det.
När brödet är varmt och halloumin är färdigstekt så är det dags att sätta ihop själva hamburgaren.
Bred pesto på båda brödhalvorna. Lägg på sallad, en halloumibit och toppa med tomat.
Ät och njut av din fantastiska hamburgare!
Verkligen en superenkel och snabb maträtt, som såklart går att variera efter tycke och smak. Vi har även haft på Max hamburgerdressing vilket funkar finfint ihop med peston!
Testa dig fram för att hitta din favoritkombination!
Robin approves!
Smaklig måltid!
Linnéa