Close
Världens godaste sallad!

Världens godaste sallad!

Sallad går ju att göra i miljoner olika kombinationer, man kan ha det som tillbehör till maten eller äta den som en egen måltid. Idag tänkte jag visa min favorit och kanske ge lite inspiration på vad du kan slänga ihop av det du har i kylskåpet .
Jag började inte gilla sallad förrän för några år sen bara. Det är kanske ganska standard för barn att inte gilla det, men även när jag var tonåring tyckte jag det bara var tråkigt och smaklöst. Men sen fick jag tipset: kryddor! Vilket ändrade allt! Att man kunde krydda en sallad var något jag aldrig hade tänkt på innan, men det gör så otroligt stor skillnad! Några av mina favoritsmaksättare är (beroende på typ av sallad): citron olivolja, balsamvinäger med smak av granatäpple, svartpeppar och flingsalt. Vanlig olivolja är också väldigt gott.

Jag brukar försöka hålla salladen ganska enkel, med smaker som jag tycker funkar bra tillsammans. Jag gillar att det går att variera så mycket och att det för det mesta är både nyttigt och går snabbt att göra. 

Här är vad jag brukar använda i min favorit:

Min favoritsallad

  • Någon typ av blandsallad
  • Tomat
  • Röd eller gul paprika
  • Avokado
  • Fetaost
  • Mozzarella
  • Olivolja
  • Svartpeppar
  • Flingsalt

Hur mycket jag har i beror såklart på hur mycket sallad jag vill ha. Älskar att den är ganska mäktig och att jag brukar stå mig länge på en portion. Går även toppen att göra en stor skål och förvara i kylskåp i några dagar, men är i så fall bäst att inte hälla på olivoljan förrän du ska äta.

Hur brukar du göra din sallad?

Linnéa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *