Close
Vi testar LCHF

Vi testar LCHF

Som du kanske förstod av rubriken så har vi alltså gett oss in på att testa att leva på LCHF ett tag. Vi kom in på en dokumentär om socker i helgen och efter den kände vi att vi ville göra något med vår kost.Vi diskuterade fram och tillbaka hur vi skulle gå till väga, vi ville få bort sockret ur det vi äter, så tillslut landade vi i just lchf. 
För min del handlar det främst om att jag vill bli av med mitt sockerberoende, utan att det kanske känns allt för jobbigt och motigt. Samtidigt tycker jag att det är en intressant diet så den ska bli spännande att hur min kropp reagerar. Den kanske inte alls passar för mig, men det vet jag inte förrän jag testar.
Robin har ätit lchf förut och var då i sitt livs bästa form. Otroligt rippad. Nu vill han se om det går att komma tillbaka till den formen igen, men med lärdomarna han fick med sig från förra gången. T.ex. kommer han inte ändra träningsmängden utan bara kosten för att se vad som händer.

Vad är LCHF

Om vi ska gå igenom LCHF lite snabbt så står det för Low Carb High Fat, vilket alltså betyder lågt med kolhydrater och högt med fett. Du vill få i dig mycket fett och protein men du skippar kolhydraterna och där med också sockret. Exempel på saker du får äta är: kött, fet fisk, fågel, mejeriprodukter med gärna så hög fetthalt som möjligt, ovanjord grönsaker, en del bär och ägg.

Det är en ganska omdiskuterad diet, vissa älskar den och vissa hatar den. Vi går in i den ganska neutralt och helt enkelt testar vad den gör med oss. Ska bli spännande att se! Vi kommer följa upp under tiden med hur det går för oss.

Om du har några tips på goda vegetariska lchf recept så får du gärna skriva till oss. Det är inte det lättaste att hitta!

Ha det fint!

Linnéa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *