Världens bästa pannkakor

Det blir mycket recept här på bloggen nu, men det verkar vara väldigt omtyckt så vi fortsätter. Idag står pannkakor på menyn.
Det här är nog vår absoluta favoriträtt. Om man kommer hem och det luktar pannkakor i lägenheten, så vet man att det blir en bra kväll!
Det är dock inte vilka pannkakor som helst, utan Bananpannkakor!

Det har varit en ganska stor hets om dem rätt länge nu. Det finns också mängder med olika sätt att tillaga dem på men jag tänker såklart dela med mig om hur jag gör. Mitt recept har ändrats lite genom åren och det har landat i det jag använder nu. Ett tag åt jag pannkakorna till lunch i stort sätt varje dag och blev sjukt effektiv på att muli-taska med min matlagning så jag skulle hinna med allt på min lunchrast. Nu har jag oftast inte någon tidspress på mig, men är fortfarande ganska effektiv haha!
Det bästa med just bananpannkakorna är att dem går väldigt snabbt att slänga ihop, de smakar himmelskt och de är även nyttigare och snällare mot magen än vanliga pannkakor. Den perfekta maträtten helt enkelt.

Så här gör du denna himmelska rätt:

Recept

Till ca 6-7 stora pannkakor
(med en stor och en lite mindre stekpanna)
Beroende på hur hungriga ni är räcker det till 2-4 personer

Du behöver:

  • 5 bananer
  • 10 ägg
  • Kokosolja att steka i
  • Valfri topping. Vi har vaniljkvarg och bär/mango

Gör så här:

  1. Sätt spisen på medelhög värme  och lägg i en klick kokosolja i stekpannan (vi använder två pannor)
  2. Sätt på ugnen till ca 150 grader om du ska värma upp frysta bär
  3. Skala bananerna. Bryt dem i mindre bitar och lägg dem i en mixer (det går även bra att mixa dem med stavmixer, eller bara mosa dem med en gaffel i en bunke=mer banansmak)
  4. Knäck i äggen i mixern
  5. Mixa tills du har fått en slät smet
  6. Vänta till stekpannan har blivit varm. Häll sedan i smeten så att den täcker pannan (skaka gärna lite på stekpannan när du häller i smeten för en tunnare pannkaka)
  7. Stek tills den är gyllenbrun på båda sidor. Var försiktig när du vänder den då den lätt kan gå sönder 
  8. Stoppa in bären i ugnen. 
  9. När alla pannkakor är stekta servera dem med kvarg och bär (vi hade även på lite kokosflingor)
  10. Ät och njut!

Tips! Vill du bara göra pannkakor till dig själv använder 1 banan/2 ägg, eller 2 bananer/3-4 ägg beroende på hur hungrig du är.

Som sagt, superenkelt och såå gott! Ett måste att testa!

Hoppas det smakar!

Linnéa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *